NEN keuring zonnepanelen


Elektrische keuringen

De Nederlandse overheid en verzekeraars stellen eisen aan zonnestroominstallaties. Deze eisen zijn geformuleerd in de normen NEN1010 / NTA8011 / NTA8013 / NPR5310 en NEN-EN-IEC 62446. Het zijn eisen die de veiligheid en de werking van deze installaties ten goede komen. PV Solar Services richt zich met het vakkundig uitvoeren van inspecties volledig op deze normen.

Drone boven zonnepanelen

Thermografische inspectie

Voor inspectie van grotere oppervlakken (bedrijfsmatige daken en zonneparken), is inzet van een thermografische meting zeer effectief. PV Solar Services verzorgt deze inspectie (ook wel infrarood inspectie) graag voor u. We hebben een professionele en zeer ervaren dronepiloot in huis. Met een drone, voorzien van warmtebeeldcamera, spoort hij efficiënt en vakkundig de zonnepanelen op die problemen veroorzaken. De camera in de drone is gericht op zogenaamde hotspots in zonnepanelen.

Hotspots zonnepanelen opsporen

Als een zonnecel niet functioneert of geen energie opwekt omdat hij geen zonne-energie opvangt, is mogelijk de polariteit van die cel omgekeerd. Hij gedraagt zich dan als een lading in plaats van een generator, wat kan resulteren in een hoge warmteafgifte. Deze warmteafgifte noemt men een hotspot. Zo’n hotspot zorgt ervoor dat de prestatie van de zonnepanelen vermindert of zelfs nihil is en kan een gevaarlijke situatie veroorzaken. Met een drone, voorzien van warmtebeeldcamera, spoort onze dronepiloot efficiënt en vakkundig de zonnepanelen die deze problemen veroorzaken op.

Twijfelt u of de opbrengst van uw zonnepanelen wel optimaal is?

Stickerset NEN1010

Volgens de NEN1010-norm moet een zonnestroominstallatie aangeduid zijn met een embleem bij de elektriciteitsmeter in uw meterkast. Het betreft onder meer een waarschuwingssticker voor de omvormer en een informatiesticker voor de brandweer. Bestel deze stickerset kosteloos bij PV Solar Services.

Inspectie van zonnepanelen

Maak voor een zonnepanelen test of prestatiecheck van uw zonne-energie installatie een afspraak met PV Solar Services. Zo weet u snel en zeker of u optimaal rendement haalt uit uw installatie. Onze vakkundige installateur analyseert de resultaten van uw installatie met de productspecificaties. Zijn deze resultaten lager dan de specificaties aangeven, dan gaat hij op zoek naar eventuele mankementen. Veel voorkomend probleem is een zogenaamde isolatiefout of een defect in één of meerdere panelen. Ook het periodiek laten reinigen van de zonnepanelen levert vaak positieve resultaten op.

Contact


Neem contact met ons op via dit contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.
Algemene vragen: 0547 - 21 40 24
Technische ondersteuning: 0900 - 78 64 667 (één euro per minuut)

Kort contactformulier
Indien bekend
E-mail (niet verplicht)
Wachtwoord (niet verplicht)