Werkt uw omvormer niet (goed)? Neem contact met ons op!

Omvormer storing


Een omvormer is een complex apparaat waarbij een storing grote gevolgen heeft voor de opbrengst van uw systeem. Wij helpen u graag met het oplossen van dit probleem.

Werking omvormer

De omvormer werkt alleen wanneer er voldoende vermogen van de panelen komt. Wanneer het een zeer bewolkte dag is of wanneer het  buiten donker is staat uw omvormer uit en zult u waarschijnlijk ook geen foutmelding krijgen.

Werkt uw SolarEdge omvormer niet (goed)?

Offerte

Wanneer u een offerte aanvraagt en het vermogen van uw zonnepanelen opgeeft, dan krijgt u van ons op werkdagen binnen 24 uur een duidelijke offerte. Wij bieden u een omvormer aan, waar wij veel ervaring mee hebben en voor ons een probleemloos product is.

Werkzaamheden

In de offerte berekenen wij ook gelijk de controle van uw zonnepanelen. Wij meten uw systeem door en kijken of uw zonnepanelen naar behoren functioneren. Wanneer dit niet het geval is en het probleem niet in de omvormer maar in de panelen zit, dan krijgt u van ons een nieuwe offerte om de problemen op te lossen. Uiteraard nemen wij de nieuwe omvormer weer mee retour.

Als u tot aankoop overgaat wordt door onze monteur uw oude omvormer verwijdert en de nieuwe omvormer op dezelfde plaats neergehangen.

Scroll verder

Locatie omvormer

Het is belangrijk dat de omvormer op een plek hangt waar de omvormer zijn warmte kwijt kan. Hangt de omvormer in een kast dan moeten er in ieder geval ventilatieroosters geplaatst worden. In overleg met onze monteur kan gekozen worden om de omvormer buiten de kast te hangen of om ter plekke ventilatieroosters te plaatsen.

Uitlezen van uw opbrengst

Is in uw woning een Wi-Fi-verbinding aanwezig, dat sterk genoeg is om de nieuwe omvormer te bereiken, dan stelt onze monteur de monitoring van uw zonnepanelen in, waardoor u de werking van de omvormer kunt controleren. Eventueel kunt u ook een app op uw smartphone downloaden.