Brand door zonnepanelen, inspectie nodig?


Zonnepanelen zijn regelmatig in het nieuws, gelukkig veelal positief maar helaas ook negatief. Het negatieve nieuws gaat vaak over brand veroorzaakt door zonnepanelen. In vergelijking met voorgaande jaren is het aantal zonnepanelen installaties enorm toegenomen in Nederland, hierdoor kan ook het aantal problemen met deze installaties toenemen. Zoals reeds aangegeven is het vaak brand wat de aandacht trekt in het nieuws, maar hoe is dit nu mogelijk?

Veel van deze branden zijn te herleiden naar zonnepanelen installaties die niet voldoen aan de basisvoorwaarden voor een goede installatie en de NEN-1010 norm. Bouw- en elektrotechnische regels worden namelijk niet nageleefd door installateurs bij het plaatsen van panelen. Wilt u weten of dit ook bij u het geval is? Laat PV Solar Services een uitgebreide check doen ten behoeve van uw veiligheid.

Brandgevaar

In Nederland mag iedereen zonnepanelen monteren wat de oorzaak kan zijn van slechte installaties. Installateurs hebben te weinig kennis, waardoor verkeerde materialen worden gebruikt en een ondeugdelijke manier van monteren wordt gehanteerd. Dit is in diverse gevallen de oorzaak van de brand geweest.

Indien u geen goed gevoel heeft bij uw installatie, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met
PV Solar Services. Wij hebben meer dan tien jaar ervaring met het installeren van zonnepanelen en hebben veel installaties verbeterd en getest. Onze installaties voldoen aan de basisvoorwaarden en onze installateurs hebben een SEI-erkenning.

In negentig procent van de gevallen wordt het probleem direct opgelost door PV Solar Services. Vaak is het probleem een stekker dat verkeerd is aangesloten. Wanneer een stekker half doorgebrand op het dak ligt kan een vlamboog ontstaan welke het hout doet ontvlammen. Mocht dit niet het geval zijn, dan doet PV Solar Services een uitgebreide inspectie.

Opleveringsinspectie

Bij een inspectie meten wij uw systeem door met speciaal gekwalificeerd apparatuur en voeren wij een visuele controle uit op uw dak. Onder andere worden dan de gebruikte materialen, manier van installeren en systeemsamenstelling gecontroleerd. Na ons bezoek ontvangt u een rapport met onze bevindingen en alle meetwaarden.

Paneel dat doorgemeten wordt

Contact


Neem contact met ons op via dit contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.
Algemene vragen: 0547 - 21 40 24
Technische ondersteuning: 0900 - 78 64 667 (één euro per minuut)

Kort contactformulier
Indien bekend
E-mail (niet verplicht)
Wachtwoord (niet verplicht)